Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Προβολές στης 25 Απριλίου

Για άλλη μια Κυριακή (25 Απριλίου) η κινηματογραφική λέσχη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το 12 φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα προβάλει τα παρακάτω ντοκιμαντέρ στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας:

5.00μ.μ. «
Google baby
» (76')
[
ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ,ΑΠΟ ΙΝΔΕΣ].

6.30μ.μ. «
Ξεπερνώντας τα όρια » (70')
[
ΙΣΛΑΜ – ΔΥΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ & ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ].

7.30μ.μ. «
Γάζα ερχόμαστε» (49')
[
ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ].

8.30μ.μ. «
Ταξιδιάρα ψυχή» (65')
[
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΥΠΕΣ & ΤΟΥ Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ].

9:30μ.μ. ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.

Είσοδος ελεύθερη.

Ποιο αναλυτικά:

Google Baby / Ζίπι Μπραντ Φρανκ

Το Google Baby είναι ένα ταξίδι σε τρεις ηπείρους που αφηγείται την ιστορία της ανερχόμενης βιομηχανίας παραγωγής μωρών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Ο Ντορόν, ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας με πείρα στην τεχνολογία ηλεκτρονικών υπολογιστών, προτείνει μια νέα υπηρεσία – την παραγωγή μωρών. Ο παραγωγός μωρών (όπως συστήνεται ο ίδιος) παρέχει στους πελάτες του οικονομικά συμφέρουσες λύσεις, αναθέτοντας σε γυναίκες στην Ινδία την παρένθετη μητρότητα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι πελάτες είναι να επιλέξουν το γενετικό υλικό που προτιμούν και να ταξιδέψουν στην Ινδία για να παραλάβουν το μωρό τους μετά το πέρας της εννιάμηνης κύησης. Σήμερα, η τεχνολογία έχει μετατρέψει τη γέννηση ενός μωρού σε μια διαδικασία που δεν εξαρτάται από το σεξ. Και η παγκοσμιοποίηση την κάνει οικονομικά προσιτή. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μια πιστωτική κάρτα. Τις οδηγίες μπορεί να τις βρει στο YouTube.


Σκηνοθεσία:Ζίπι Μπραντ Φρανκ
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Uri Ackerman
Μοντάζ:Tal Rabiner
Μουσική:Karni Postel
Παραγωγός:Zippi Brand Frank
Παραγωγή:Brandcom Production (2003) Ltd (c/o Films Transit International Inc., Canada T. +15 14 844 3358 F. +15 14 8447298) janrofekamp@filmstransit.com www.filmstransit.com
Τύπος:Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ισραήλ
Διάρκεια:76'
Έτος Παραγωγής:2009
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Transit International Inc., Canada Jan Rofekamp T. +1 514 8443358 F. +1 514 8447298 janrofekamp@filmstransit.com www.filmstransit.com

Ξεπερνώντας τα όρια / Arnd Wächter

To ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τέσσερις Μαροκινούς και τέσσερις Αμερικανούς φοιτητές καθώς ταξιδεύουν μαζί μέσα στο Μαρόκο, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν το «διαφορετικό», σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Με ομαδικά ταξίδια και ειλικρινείς συζητήσεις, οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με τις περίπλοκες επιπτώσεις των υποτιθέμενων «πολιτισμικών συγκρούσεων» ανάμεσα στο Ισλάμ και στην Δύση. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα από τις εμπειρίες που μοιράζονται έρχονται σε έντονη αντίθεση με τις απόψεις που διαμορφώνονται από τα MME για την εικόνα που έχουν οι Αμερικανοί και οι μουσουλμάνοι – οι μεν για τους δε και αντίστροφα. Το χιούμορ, η ειλικρίνεια και η θέληση φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και οι σχέσεις που αναπτύσσονται διαλύουν τα στερεότυπα που υποβόσκουν.


Σκηνοθεσία:Arnd Wächter
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jorge Sousa, Paul Pryor
Ήχος:Jorge Sousa, Jose Iglesias, Arnd Wächter
Τύπος:Digital Beta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Διάρκεια:70'
Έτος Παραγωγής:2009

Γάζα ερχόμαστε / Γιώργος Αυγερόπουλος, Γιάννης Καρυπίδης

Tον Αύγουστο του 2008, δύο μικρά ελληνικά καΐκια έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που είχε επιβάλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ. Το Γάζα ερχόμαστε καταγράφει το ιστορικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο που, σπάζοντας το εμπάργκο, απέδειξαν ότι συχνά η ιστορία γράφεται από αυτούς που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς.


Σκηνοθεσία:Γιώργος Αυγερόπουλος, Γιάννης Καρυπίδης
Σενάριο:Νικόλας Ζηργάνος. Έρευνα: Νασίμ Αλάτρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Γιάννης Αυγερόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος
Μοντάζ:Γιάννης Μπιλίρης, Άννα Πρόκου
Ήχος:Κώστας Καταληματίας
Μουσική:Γιάννης Παξεβάνης
Παραγωγή:Small Planet Documentary Production House T. +30 210 9515295 F. +30 210 9515294 info@smallplanet.gr
Τύπος:BetaSP Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:49'
Έτος Παραγωγής:2009
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Small Planet, Αναστασία Σκουμπρή T. +30 210 9515295 F. +30 210 9515294 info@smallplanet.gr & Al Jazeera Satellite Network T. +974 489 6250 F. +974 486 3057 info@aljazeera.net

Ταξιδιάρα Ψυχή / Αγγελική Αριστομενοπούλου

Μια ταινία για έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του ’80 και ώς σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δε λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει τη σκέψη».


Σκηνοθεσία:Αγγελική Αριστομενοπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Αγγελική Αριστομενοπούλου
Μοντάζ:Γιάννα Πογιαντζή
Μουσική:Γιάννης Αγγελάκας
Παραγωγός:Χρόνης Πεχλιβανίδης
Παραγωγή:Onos Productions
Συμπαραγωγή:ΕΡΤ ΑΕ
Τύπος:Digital Beta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Διάρκεια:80'
Έτος Παραγωγής:2009
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Onos Productions, Χρόνης Πεχλιβανίδης T. 210 3417228 F. 210 3417254 info@onos.gr www.onos.gr

Πηγή πληροφοριών ντοκιμαντέρ: http://tdf.filmfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου