Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : «‘ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ’ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ – ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ»
[ για να γίνει η ζωή μας πιο χαρούμενη, πιο δημιουργική! ]
‘Η Τέχνη της Ζωής’ είναι μια σύμπραξη πολιτισμού καλλιτεχνών & Συλλόγων του Δήμου Εορδαίας, μια γιορτή για να ανοίξουν οι πύλες του νου μας, της καρδιάς μας, του πρώην οικοτροφείου στην Πτολεμαΐδα, για να συναντηθούν, να γνωριστούν, να συνδημιουργήσουν άνθρωποι & φίλοι της τέχνης στην περιοχή μας.
Αυτό το μήνυμα της ενότητας, της ατομικής & συλλογικής πρωτοβουλίας στοχεύει να αναδείξει την Ικανότητα, των ανθρώπων και των κατοίκων. Με τις εκδηλώσεις αυτές «δημιουργούμε σκηνές» στην πολιτισμική ιστορία της περιοχής, σας προσκαλούμε να τις τιμήσετε με την παρουσία σας και να γίνεται συμπρωταγωνιστές (σε ορισμένες θα συμπράττει και το κοινό).
Το πρώην Οικοτροφείο, όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ, θα στεγάσει καλλιτέχνες όχι «ορφανούς», καθώς τόσο οι άνθρωποι και οι φορείς που συμμετέχουν έχουν «τη δική τους ιστορία» στον ευρύτερο χώρο της καλλιτεχνικής έκφρασης στην περιοχή αλλά και ευρύτερα.
Η εκδήλωση αυτή θα είναι μια γιορτή όπου θα αποκαλύψουμε το παρόν και το μέλλον του εαυτού μας και του περίγυρου, προσεγγίζοντας την « ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», μέσα από ατομικές ή συλλογικές εκφράσεις, για να γίνει η ζωή μας πιο χαρούμενη, πιο δημιουργική!

Οι Δράσεις: Εικαστικά, Θέατρο, Κινηματογράφος, , Μοντέρνα Μουσική, Μοντέρνος Χορός, Τεχνο-λογία, Graffiti ART.
Ο Χώρος : οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο αλλά και στις αίθουσες του πρώην οικοτροφείου, από το Σάββατο 12 έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 και Ώρα έναρξης 18:00. Σε περίπτωση κακοκαιρίας όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν μέσα στο οικοτροφείο.
Συμμετέχουν : Σύλλογοι Εικαστικών Αρης Γαρουφαλίδης & Καλλιτεχνική παρέα, Θόδωρος Ζιρπιάδης, Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, θεατρική ομάδα μαιευτικής ΤΕΙ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι - ομάδες ΤΕΙ, Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαϊδας , Πέννυ Κατωτοικίδου, 3 ml, Υπόγεια τροχιά, Aptallica, Intermedio, Sween, K69, Kanenabis, Dazed .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου