Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Συνεργασία προβολών ταινιών με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Η κινηματογραφική λέσχη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το Γαλλικό ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα προβάλλει τις παρακάτω ταινίες στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2011 στην Λέσχη(πατώντας πάνω στο όνομα της ταινίας σας παραπέμπει στο trailer της):

Σάββατο 8/1/2011:

Κυριακή 9/1/2011:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Αναλυτικότερα για τις ταινίες:

Le herisson - Η γοητεία του σκαντζόχοιρου
(Γαλλία / France, 2009)

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Mona Achache.
Φωτογραφία: Patrick Blossier.
Mοντάζ: Julia Grégory.
Ήχος: Jean-Pierre Duret, Arnaud Rolland, Nicolas Naegelen.
Hθοποιοί: Josiane Balasko, Garance Le Guillermic,
Togo Igawa ( Kakuro Ozu ) , Anne Brochet, Ariane Ascaride, Wladimir Yordanoff, Sarah Le Picard, Jean-Luc Porraz, Gisèle Casadesus, Mona Heftre, Samuel Achache, Valérie Karsenti, Stephan Wojtowicz.
Παραγωγός: Michael Gentile.
Παραγωγή: Les Films des Tournelles.
Διανομή στην Eλλάδα: Seven Films. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 100΄.

Η μικρή Παλομά προγραμματίζει να αυτοκτονήσει τη μέρα των 12ων γενεθλίων της, αποφασισμένη να μην καταλήξει δυστυχής και «περιορισμένη σαν χρυσόψαρο», όπως λέει η ίδια, όταν μεγαλώσει. Στο μεταξύ καταγράφει με την κάμερα της στιγμές της καθημερινότητάς της, κρατώντας ένα είδος ημερολογίου των τελευταίων 165 ημερών που έχει αποφασίσει πως της απομένουν. Απίστευτα ευφυής και με επίγνωση της σπάνιας εξυπνάδας της, νιώθει να περιορίζεται μέσα στην μεγαλοαστική αλλά κατά βάση κενή οικογένειά της
_____________________________________________________________________________________Le Premier Jour du reste de ta vie - Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου
(Γαλλία / France, 2008)

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Remi Bezançon.
Φωτογραφία: Antoine Monod.
Mοντάζ: Sophie Reine.
Ήχος: Eddy Laurent, Olivier Walczak, Anne Gibourg, Emmanuel Croset.
Hθοποιοί: Jacques Gamblin, Zabou Breitman, Déborah François, Marc-André Grondin, Pio Marmaï, Roger Dumas, Cécile Cassel, Stanley Weber.
Παραγωγός: Eric Altmayer, Isabelle Grellat, Nicolas Altmayer.
Παραγωγή: Mandarin Cinéma.
Διανομή στην Eλλάδα: Word of Mouth. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 114.

Υποψηφιότητες στα βραβεία César 2009 στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου α΄ ανδρικού ρόλου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού, καλύτερης μουσικής, καλύτερου μοντάζ, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.
H Marie-Jeanne και ο Robert Duval έχουν τρία παιδιά: τον Albert, τον Raphaël και τη Fleur. Το πορτρέτο της οικογένειάς τους, δοσμένο μέσα από μόνο πέντε ξεχωριστές μέρες που απλώνονται σε διάστημα δώδεκα χρόνων. LEPREMIER JOUR DU RESTE DE TA VIE, ή πέντε καθοριστικές μέρες στη ζωή μιας πενταμελούς οικογένειας, πέντε μέρες πιο σημαντικές από τις υπόλοιπες. Μετά από κάθε τέτοια μέρα τίποτα πια δεν θα είναι όπως την προηγουμένη.
____________________________________________________________________________________________

Un prophète - Προφήτης
(Γαλλία / France, 2009)

Σκηνοθεσία: Jacques Audiard.
Σενάριο: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Abdel Raouf Dafri, Nicolas Peufaillit.
Φωτογραφία: Stéphane Fontaine.
Mοντάζ: Juliette Welfling.
Ήχος: Brigitte Taillandier, Francis Wargnier, Jean-Paul Hurier, Marc Doisne.
Hθοποιοί: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif, Reda Kateb, Hichem Yacoubi..
Διανομή στην Eλλάδα: ODEON. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 149΄.


Καταδικασμένος σε 6 χρόνια φυλάκιση, ο Μάλικ δεν μπορεί ούτε να διαβάσει, ούτε να γράψει. Φτάνοντας στη φυλακή είναι μόνος, μόλις 19 ετών, αλλά μοιάζει νεότερος και πιο εύθραυστος από τους υπόλοιπους κατάδικους. Τον προσεγγίζει ο αρχηγός μιας συμμορίας φυλακισμένων και του αναθέτει κάποιες "αποστολές". Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά σχέδια, που τολμά να φέρει εις πέρας.
____________________________________________________________________

Micmacs - Μικροαπατεώνες στα Δύσκολα
(Γαλλία / France, 2009)

Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet.
Σενάριο : Jean-Pierre Jeunet, Guillaume Laurant.
Φωτογραφία: Tetsuo Nagata.
Mοντάζ : Hervé Schneid.
Ήχος: Jean Umansky.
Hθοποιοί: Dany Boon, André Dussollier, Nicolas Marie, Jean Pierre Marielle, Yolande Moreau, Julie Ferrier, Omar Sy, Dominique Pinon, Michel Crémadès.
Διανομή στην Eλλάδα: ODEON. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 104΄.


Ένας άντρας και οι φίλοι του καταστρώνουν ένα περίπλοκο και ιδιόρρυθμο σχέδιο, με στόχο να καταστρέψουν δύο ισχυρούς κατασκευαστές όπλων. Μια σειρά από ερωτήματα προκύπτουν και ζητάνε απάντηση: Είναι καλύτερο να ζεις με μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι σου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πεθάνεις ανά πάσα στιγμή; Θα ήταν καλύτερο να βγάλεις τη σφαίρα και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου ως φυτό; Οι ζέβρες είναι λευκές με μαύρες λωρίδες ή μαύρες με λευκές λωρίδες; Μπορεί να μεθήσεις... τρώγοντας βάφλες; Μπορεί μια γυναίκα να χωρέσει μέσα σε ένα ψυγείο; Αυτά και άλλα πολλά "κουφά" ερωτήματα θα βρουν τις απαντήσεις τους στην ταινία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου